Fizetés módja

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ AIR FRANCE WEBOLDALÁN VÉGREHAJTOTT VÁSÁRLÁSOK KIFIZETÉSE?

Amikor honlapunkon vásárol, online vásárlásait többféle módon fizetheti ki. A rendelkezésre álló fizetőeszközök eltérőek lehetnek az utazásig hátralévő időtől, valamint attól függően, hogy a fizetés a weboldalon, vagy mobil alkalmazáson keresztül történik.

Biztonságos. bizalmasan kezelt fizetés

Amikor az internetes oldalunkon elindítja a fizetést, a fizetési adatokat a rendszer titkosítja, és védett kapcsolaton keresztül küldi el. Az elküldött adatok titkosításának módja a használt böngészőtől függ, és minden esetben a legújabb szabványnak (TLS 1.2) megfelelően történik.

Fizetési módok

Bankkártya

A következő kártyákat fogadjuk el: American Express, AIR FRANCE KLM – AMERICAN EXPRESS, Diners Club, Mastercard, Visa, Visa Electron és UATP/AirPlus. Felhívjuk figyelmét, hogy az 1,75%-os banki díj a hitelkártyával történő fizetésre vonatkozik. A díj összege nem haladhatja meg a 6000 forintot. Amennyiben bankkártyával történik a kifizetés, nem számítunk fel banki költséget. A Visa, Mastercard kártyával történő kifizetést előfordulhat, hogy a 3D Secure eszközzel biztosítjuk.

További tudnivalók a 3D Secure rendszerről

Banki átutalás

Banki átutalással akkor fizethet, ha a foglalás legkésőbb 16 nappal az járat indulási dátuma előtt történik. Ezt a fizetési módot a bankja által alkalmazott költségek terhelhetik. Ezek összegével kapcsolatban tudakozódjon a bankjánál. Az adott országtól függően, a banki átutalással történő fizetés Global Collect partnerünk közvetítésével vagy közvetlenül a részünkre történhet. Fizetési utasítások A foglalás alkalmával megadjuk az átutalás céljára használandó bankszámla adatait, IBAN-számát és BIC azonosítóját. A fizetést a foglalást követően 3 napon belül kell végrehajtania annak érdekében, hogy a megadott határidőre megérkezzen hozzánk, és foglalását garantálni tudjuk. Az ön eljárási lehetőségei:

  • használja a bankja honlapját (ha az rendelkezik online átutalás funkcióval),
  • töltsön ki egy átutalási nyomtatványt a bankfiókjában.

Országtól függően arra kérjük a fizetési utasításokban, hogy az átutalás tárgyaként adja meg a kifizetés azonosítóját (a kifizetést igazoló iraton és az önnek elküldött, igazoló e-mail-ben szereplő 12 számjegyű kódot) vagy az ön foglalási számát. Ezek az adatok lehetővé teszik számunkra, hogy összekapcsoljuk az ön fizetését a foglalásával. A fizetés teljes összegének beérkezését követően e-mailben elküldjük Önnek elektronikus jegyét. Amennyiben nemzetközi átutalást indít, előfordulhat, hogy további banki költségek merülhetnek fel, illetve az átutalás teljesítéséhez szükséges időtartam meghaladhatja a jegy kiállítására vonatkozó határidőt. Kérjük, érdeklődjön pénzintézeténél.

Utalvány

A foglalás online – teljes vagy részleges – kezelése során lehetősége van utalvány használatára. Fizetési instrukciók A foglalás kifizetése során az erre szolgáló mezőben adja meg az utalvány számát. Egy foglaláshoz több utalványt is felhasználhat. Az egyes utalványokat a „Hozzáadás” gombra kattintva érvényesítheti. Ekkor a rendszer az utalvány összegét automatikusan levonja a teljes fizetendő összegből. Amennyiben az utalvány értéke magasabb a jegy áránál, a fennmaradó összegről új utalványt állítunk ki. Ne feledje:

  • Az utalvány névre szóló, és a névnek meg kell egyeznie a foglalásban szereplő névvel.
  • Egy opciót ki lehet fizetni utalvánnyal, miután a jegyet a „Saját foglalások” mezőben megvásárolta.
  • Az Air France által kibocsátott utalványok (ezek a 057 számokkal kezdődnek) az Air France weboldalán használhatók fel. Ha egy KLM által kibocsátott utalványt szeretne felhasználni (ezek a 074 számokkal kezdődnek), lépjen a KLM oldalára.
  • A kiállított utalványt akár a foglalásában szereplőtől eltérő pénznemben is felhasználhatja.